Pirms gadiem 15 Latvijā(60+ ASV) pīrādziņu sastāvs bija vienkāršs: milti, piens, raugs, ola, sviests, cukurs un sāls, gaļa, sīpoli.
Šodien nopirku Daugavpils “Dinella” cepus pīrādziņus, sastāvs: milti, pildījums(cūkgaļas vaigi, ūdens, E251, E451, E500, dekstroze, augu olbaltumvielas, E621, E635, E407, E415, E331, sāls, hemoglobīns), ūdens, margarīns(iekšā vēl pieci E), cukurs, olu masa(E202, E330), raugs, augu eļļa, grauzdēti sīpoli, sāls, maizes uzlabotājs(milti, dekstroze, E472e, E322, miežu un kviešu iesala milti, E300, fermenti.
Ko no visa šā papildus uzlabojumiem pīrādziņi iegūst? Iespējams, 2 dienas garāku derīguma termiņu, un perfektu izskatu, bet garša – nekas izcils.